top of page

Info voor bezoekers

Stichting Speel-o-theek Wobbel organiseert 2x per jaar de Wobbelbeurs in Bunnik: een van de grootste 2ehands beurzen voor kinderkleding en speelgoed in Bunnik e.o. Lijkt het je leuk langs te komen? Hieronder vind je antwoord op de meest gestelde vragen. Het kan zijn dat er dingen per beurs iets verschillen (door bijv. corona-maatregelen). Ook tijden kunnen hierdoor afwijken. Als dit het geval is, brengen we onze vrijwilligers, verkopers en bezoekers zo goed en zo snel mogelijk op de hoogte. 

Hoe groot is de beurs? 

Elke Wobbelbeurs wordt er een waar tweedehands shoppingwalhalla opgebouwd door onze vrijwilligers. De beurs beslaat 2 verdiepingen in het scholeneiland op de Camminghalaan: de begane grond en de 1e verdieping van KDV/BSO Partou, met een aantal lokalen van de Anne Frank School.

 

Op de begane grond vind je speelgoed, kledingmaten 68 t/m 104 en schoenen maat 18 t/m 27. Op de 1e verdieping vind je verkleedkleding, sportspullen, kledingmaten van 110 t/m 188 (S) en schoenen vanaf maat 28 t/m 42. De indeling kan per beurs verschillen. Volg daarom in het pand de bewegwijzering om de juiste items en maten te vinden. 

Wat zijn de openingstijden?

De beurs opent om 9 uur en sluit om 12 uur.  De ingang bevindt zich aan de Pastoor Heggelaan. Tip: wil je nog uit veel te kiezen hebben? Kom op tijd want er staat vaak al een rij voordat de beurs opengaat. 

Mag ik mijn eigen tas meenemen?

We hebben ervoor gekozen om geen eigen tassen toe te laten op de beurs. Alleen kleine handtassen zijn toegestaan. Een eigen shopper mag daar tijdelijk in. Bij binnenkomst krijg je een grote IKEA-shopper van ons. Deze mag je naar hartenlust vullen met kleding en andere items. Wanneer je afrekent bij de kassa, kun je een eventueel zelf meegebrachte shopper vullen met je nieuwe aanwinsten of doen we de kleding in een nieuwe, schone vuilniszak. 

Kan ik kleding (laten) passen?

We zijn afhankelijk van de ruimte die we huren. Ervaring leert dat we alle vierkante meters nodig hebben om items uit te stallen. Maar om aan de behoefte van sommige bezoekers tegemoet te komen, hebben we op de 1e verdieping in de toiletruimte een paskamer ingericht voor de oudere kinderen (vanaf maat 110). Het is toch altijd handig om even te kijken of je nieuwe vangst goed past. Probeer daarbij wel kritisch te zijn wat je meeneemt om te passen, zo hoeven andere bezoekers niet te lang te wachten. Tip: trek een hemdje of dikke panty aan, zo kun je eventueel ook dingen passen op de beursvloer. 

Voor welke kleding- en schoenenmaten kan ik terecht?

Wij hebben kinderkleding in de maten 68 t/m 188 en schoenen in de maten 18 t/m 42. Per maat kan de hoeveelheid aangeboden items verschillen. Dit ligt aan wat onze verkopers aanleveren. We kunnen hier van tevoren altijd weinig over zeggen. Doorgaans is het zo dat er altijd veel aanwas is van kleinere maten (ook voor dreumesen) en dit wat terugloopt vanaf maat 176. 

Wat wordt er naast kleding aangeboden?

De Wobbelbeurs is ook een goed adres om leuk speelgoed te vinden, maar ook boeken, spelletjes, puzzels en grote items zoals keukentjes, buitenspeelgoed en (soms) zelfs kinderstoelen of buggies.  

Wat zijn prijzen die ik kan verwachten?

De verkopers bepalen zelf de prijs van de items die zij inbrengen. Ervaring leert dat de volgende prijzen een goede indicatie zijn: t-shirts tussen de 2-4 euro, longsleeves tussen de 2-6 euro, (spijker)broeken tussen de 4-8 euro, truien tussen de 4-6 euro, jassen tussen de 5-15 euro, boekjes rond de 1 euro en schoenen tussen de 4-15 euro. 

Hoe kan ik betalen?

Voor de veiligheid van onze vrijwilligers en bezoekers hebben we alleen PIN-automaten bij de kassa's. Je kunt niet met cash betalen en er is geen wisselgeld aanwezig.

Kan ik kleding retourneren?

Als bezoeker is het niet mogelijk kleding te ruilen of te retourneren na aankoop. Dit voordeel is voorbehouden aan onze vrijwilligers wel, maar alleen voorafgaand aan de opening van de beurs. De Wobbelbeurs is geheel afhankelijk van vrijwillige inzet. Ruilen/Retourneren is een administratief proces dat we hierdoor niet kunnen faciliteren. 

Het is goed te weten dat we veel waarde hechten aan de kwaliteit van hetgeen er verkocht wordt. Onze vrijwilligers keuren tijdens de opbouw van de beurs de items altijd handmatig en stuksgewijs. Incompleet speelgoed of kleding met vlekken/gaten/scheuren worden tijdens dit proces er zoveel mogelijk uitgehaald. Dit blijft mensenwerk dus kijk gerust de kleding, speelgoed na voordat u het koopt. Bij incompleet, vlek, scheur of gat wordt er geen korting toegepast. Het item wordt in dit geval alsnog ingenomen en niet verkocht. 

Zijn kinderen welkom?

Natuurlijk zijn kinderen welkom op de Wobbelbeurs. Voor een (meer) onbezorgde ervaring, geven we wel een paar tips:

  • als ze niet mee willen/moeten, laat ze lekker thuis spelen. Er is geen speelmogelijkheid in het gebouw. De speeltoestellen buiten zijn wel beschikbaar maar we houden hier geen toezicht op en is op eigen risico van de ouder.

  • neem geen kinderen in wandelwagens of buggy's mee. Een draagzak is praktischer. De beurs is namelijk verdeeld over 2 verdiepingen en het kan druk zijn op piekmomenten. Een buggy/kinderwagen bemoeilijkt de doorgang. 

  • neem zelf eventueel wat te eten en drinken mee. Op de beurs is geen mogelijkheid om iets te kopen omdat we daar geen vergunning voor hebben.

Kan ik parkeren op locatie?

Naast de sporthal Rijnzaal aan de Camminghalaan bevindt zich een parkeerplaats waar je gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het 1 minuut lopen naar de ingang van de beurs aan de Pastoor Heggelaan. Er zijn ook genoeg fietsenrekken waar je je fiets in kunt stallen rondom het scholeneiland. 

bottom of page